Топ - 7 книг майбутнім працівникам сфери туризму

Читання книг стимулює розумову діяльність людини, покращує пам'ять і підвищує творчий потенціал. Книжка може надихнути на створення проєктів, ідей або отримання будь-якого іншого цінного досвіду. Читання допомагає розширити словниковий запас і підвищити інтелектуальний рівень. Це знайомі нам відповіді на питання: навіщо читати книги?.

А що варто почитати майбутнім працівникам сфери туризму для розуміння психології подорожі, її пікових етапів створення та реалізації, отримання насолоди як від процесу, так і від кульмінації очікуваної мрії?

Вашій увазі наш перелік книг, де відсутнє визначення поняття “туризм” та “подорож”, але чітко візуалізується їх суть і значення в житті кожної людини.

1. «Подорож: психологія щастя. Лайфхаки для чудової відпустки» Джеймі Курц.

Книга Джеймі Курц, фахівця з психології щастя – єдина у своєму роді книга про подорожі, яка на перше місце ставить самого мандрівника, його унікальні звички, потреби і риси особистості. Узагальнюючи результати новітніх досліджень, автор дає практичні поради, допомагає подолати проблему вибору, формулює принципи раціонального прийняття рішень та правила щасливої ​​подорожі. Все це дозволяє заощадити час та гроші – і звичайно ж зробити ваші поїздки приємними та незабутніми. А працівникам сфери туризму дозволяє краще зрозуміти психологію туриста.

2. “Мистецтво подорожі” Ален де Боттон

Подорожуючи ми часто шукаємо те, чого так не вистачає нам вдома. Ця книга порівнює різні досвіди мандрівників, їх мотиви, очікування, переживання, мистецтво бачити й відчувати. Досвід описаний в цій книзі дозволяє краще зрозуміти психологію туриста та досягти успіху в очікуваннях і реальності.

3. «Кафе на краю світу» Джон П. Стрелекі.

Вже вийшло декілька частин цієї книги, проте почнемо з першої, де автор пише, що іноді варто зупинитися поставити на паузу щоденну метушню, вирватися з її тенет і зазирнути до кафе на краю світу. Ця книга остаточно ставить крапку у важливості подорожі для щасливої людини. 

4. “Боги туризму” Оксана Некипіла 

Ця книга про будні дні турагента, де неділя нічим не відрізняється від вівторка. Такий “день бабака” турагента. Але насиченість картою світу, історіями і мріями туристів кожного робочого дня робить вівторок не схожим на п’ятницю. 

5. «Бог завжди подорожує інкогніто» Лоран Гунель.

Алан Грінмор — головний герой, пересічний молодий чоловік. Він має вельми непогану роботу, а життя здається сірим та безнадійним. Авторка ділиться своїми порадами про те, як правильно побудувати своє життя та віднайти мотивації. Завдяки досвіду головного героя, ви можете пройти власний шлях самовдосконалення, знайти своє призначення та втілити у життя найзаповітніші мрії.

6. «Навколо світу за 80 днів» Жюль Верн.

У цій книзі зможете споглядати як головний герой оперативно планує свою подорож, якщо трапляються проблеми, то він з легкістю з них виходить та може знайти гнучкий підхід та прокомунікувати з необхідними йому людьми. Герой використовує різні види транспорту, подорожує в будь-який час та стрімко йде до мети, що допомагає йому виграти спір. У книзі розповідається про культурні цінності, національні особливості країн, у яких вони зупиняються.

7. «Про що я мрію, коли їду на велосипеді» Роберт Пенн.

Ця книга чудово підійде для любителів велотурів, адже, коли читаєш, то можна згадати подорожі на велосипеді, як болять руки й сідниці після перших 100 км, як сухо в роті і ниють суглоби, коли береш не достатньо води. Проїхав майже 40 тисяч кілометрів навколо світу і повсякчас поповнював свою колекцію велосипедів для будь-якої потреби – від міського до гірського і шосейного, – аж доки вирішив зібрати байк "під себе". Автор побував у різних країнах, познайомився із легендарними виробниками і провів чимало екскурсій у минуле, розкриваючи різні аспекти розвитку велосипеда. Зрештою, Роб зібрав омріяну машину.

Ще одна книга саме в дорозі до нас “2 000 000 кілометрів до мрії” Костянтина Симоненка. Сама назва і автор зачаровують і обіцяють бути натхненними. Що ж, обов’язково ділимось враженнями. 

Кожну з запропонованих книг можете взяти почитати у НВЛ “Туристична фірма”, а в коментарях чекаємо ваші поради, що варто почитати чи відгуки від прочитаного.


НВЛ "Туристична фірма"

Шевчук Євгенія

Кошіль Ірина

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Вихідні в задоволення